Beukering Balans 

Praktijk voor LIFE - coaching, Regressie therapie en Yogavervolg Hans van Beukering  


Wat is leven vanuit het hart?

Vele spirituele leraren hebben mij de afgelopen jaren geïnspireerd meer uit mijn hart en mijn gevoel te gaan leven, meer vanuit liefde. Vanuit je hart neem je de wereld en jezelf op een andere manier waar. Maar wat is dat leven uit je hart? En hoe doe je dat? Als iemand aan me vraagt wat ik van iets vind, is het maar de vraag is van waaruit ik een antwoord geef: Geef ik het antwoord uit mijn hoofd, of vanuit mijn hart. Dit kan een enorm verschil geven in waarneming en uitkomst. Ik was mijn hele leven op zoek naar liefde en geluk en heb dit ook vaak ervaren in mijn relaties. Ik kon echter moeilijk omgaan met de gevoelens van pijn en verdriet, afwijzing. Naar het hart gaan betekende voor mij persoonlijk de ervaring van pijn en verdriet te leren accepteren en meer liefde voor mezelf te ervaren. Door yoga asana’s en meditatie kwam ik beter in mijn lijf te zitten. ik kwam meer in contact met mijn gevoel en de liefde in mijn hart. Ook ervoer ik steeds meer dat lichaam en geest werkelijk met elkaar verbonden zijn. We zijn niet alleen en zijn allen verbonden met elkaar en met de wereld. Verbonden in liefde.


Creativiteit en Kunst

Ik heb mijn hele leven getekend en geschilderd en ben ook altijd in kunst geïnteresseerd geweest. Door mijn opleiding aan de Kunstacademie in Arnhem heb ik dit verder ontwikkeld. Ik schilder al jaren met olieverf en acrylverf en organiseer zo nu en dan exposities. Het inspireert me en brengt me dicht bij mezelf, waardoor de energie weer gaat stromen. Want ik ben ervan overtuigd dat geïnspireerde kunst werkelijk iets kan toevoegen aan het leven en ga zelf ook regelmatig naar Kunst-exposities om mijzelf te inspireren. Dit alles geeft mij rust, voldoening en inspiratie, zodat ik ook anderen kan blijven inspireren op hun levensweg.

 


Amma

Door mijn interesse in yoga, ontmoette ik in 2001 Amma, een Indiase yogi ook wel de knuffelmoeder genoemd, Ze komt jaarlijks naar Europa om mensen te inspireren de weg naar het hart te volgen. Op deze dagen omhelst ze duizenden mensen. Ze heeft een enorme indruk op mij gemaakt en mij altijd geïnspireerd het pad van liefde te blijven volgen. Ik heb haar 12 jaar geleden voor het eerst omhelsd en had een ervaringen van werkelijke liefde en stilte. Inmiddels heb ik heb haar inmiddels al vele malen omhelst. Voor mij is ze een inspirerend levend voorbeeld dat het werkelijk mogelijk in deze wereld om vanuit liefde te gaan leven en ons hart te openen voor de wereld. 


Amma, the hugging mother


wat is ware Liefde!

Liefde is een onzichtbare kracht in het universum, die zich kan manifesteren als licht en warmte. Om dit te ervaren zul je je manier van denken moeten veranderen en je los moeten maken van het ego. Het zal in je hart blijven stromen zolang jij verbonden bent met positieve intenties. En vanuit je hart stroomt het als energie door je hele lichaam. Van je lichaam stroomt het naar de mensen om je heen, want liefde weet jou te vinden zodra jij je inzet voor anderen met onbaatzuchtige handelingen en gedachten. Een ieder die jij weet te raken door jouw woorden en handelingen vanuit liefde opent als vanzelf zijn hart. Ware liefde transformeert en brengt alles in verbinding en vervulling. Zo wordt liefde een kracht die ons verbindt met onszelf, de mensen om ons heen, de aarde en het universum. Want wij zijn niet alleen, wij zijn allen verbonden in liefde. Zelf heb ik in mijn leven ontdekt hoe belangrijk het is de stilte en de liefde in mezelf te leren kennen en er dagelijks contact mee te maken. De weg naar het hart is een pad van bewustwording en kan je leven enorm verrijken.